Hamilelik

Ara Öğün

1 dk: Okuma süresi

Artık hamile olduğunu biliyorsun. Tüketeceğin gıdaları özenle seçmeli, bol bol su içmelisin. Hamilelik dönemine özel beslenme tavsiyelerimizi bu bölümde bulabilirsin.

Ara Öğün Olmadan Asla Olmaz!

Ara öğün kan şekerinin düşmesini engelleyerek, ana öğünlerde çok fazla acıkmanı ve ihtiyacından fazla yemek yemeni engeller.

Ara Öğünlerde Tüketilmesi Önerilen Besinler

  • Meyve: Tercihen iki porsiyon meyve iyi bir ara öğün alternatifi olabilir. Yemeden önce kabuğunun kalın soyulmaması tavsiye edilir. Meyvelerin kirden ve kimyasal maddelerden arındırmak için yıkanması önemlidir. Haftada iki kez taze meyve yemeli ve her hafta genelde yemediğin yeni bir meyve almak için plan yapmalısın.
  • Tat çeşitliliği: Yaratıcı ol ve her zamanki atıştırma alışkanlıklarını değiştir. Anne karnındayken bebeğine farklı tatları denetmen, katı mamaya geçişte bebeğinin bu tatlara alışkın olmasını sağlayacak ve işini kolaylaştıracaktır.
  • Sert peynir ve kraker: Sert peynir ve kraker tüketmeli, yumuşak peynirlerden kaçınmalısın. Peynir sütün katılaşmış hâlidir ve iki küçük parça peynir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar.
  • Yoğurtlu meyve alternatifleri: Yoğurt veya yağsız süt içeren meyve püresi veya süt tozundan hazırlanmış süt ile taze meyve (tercihen muz) yiyebilirsin.
  • Kurutulmuş yemişler ve meyveler: Bir avuç kurutulmuş fındık veya kurutulmuş meyve tüketebilirsin. Suyunu almak için kükürtlü maddeler kullanılarak hazırlanan yemişler yerine güneşte kurutulmuş olanları bulmaya çalış. Kurutulmuş meyveler bağırsakta çok fazla su emebilir, gaz oluşmasına ve şişkinliğe yol açabilir. Tadı lezzetli olduğundan fazla yemek isteyebilirsin ama fazla kaçırmak sindirimini rahatsız edecektir.
Kimberly-Clark, burada yer alan bilgilerin eksiksizliği veya doğruluğu konusunda herhangi bir garanti veya beyanda bulunmamaktadır. Bu bilgiler yalnızca rehber amaçlıdır ve profesyonel tıbbi veya sağlık profesyoneli tavsiyesinin yerine geçecek şekilde kullanılmamalıdır.