Hamilelik
Kahvaltı
1 dk: Okuma süresi

Artık hamile olduğunu biliyorsun. Tüketeceğin gıdaları özenle seçmeli, bol bol su içmelisin. Hamilelik dönemine özel beslenme tavsiyelerimizi bu bölümde bulabilirsin.
"Kahvaltı günün en önemli öğünü. Güzel bir uykudan, iyi dinlenmiş şekilde uyandın. Şimdi sıra, sıkı bir kahvaltıyla güne başlangıç yapmakta!"
Peki, bu dönemde sabah kahvaltısında neler tüketilmeli?
- Yulaflı müsli, doğranmış fındık ve meyve yiyebilirsin. Meyve olarak özellikle yeşil elma tüketebilirsin. Kalsiyum ve fosfor kaynağı olarak az yağlı süt tüketebilirsin.
- Yağ oranı düşük, lif ve temel besin maddeleri açısından zengin kepekli tahıl tüketimi önerilmektedir. Kutuların üzerindeki besin değerlerini okuyup ve karşılaştırman önemlidir. Şeker ve yağ oranlarına dikkat etmelisin.
- Orijinal hâlini korumuş kahvaltılık tahıllar yiyebilirsin. Yulaf ve kepek, besin değerlerinin birçoğu korunarak işlenmiştir.
- Az yağlı yoğurt ile yeni doğranmış meyve tüketebilirsin. Ek B grubu vitaminleri için üzerine susam tohumu serpebilirsin. Taze meyve bulamıyorsan, dondurulmuş, konserve veya reçel yapılmış meyve kullanabilirsin. Bunlar doğru hazırlandığı takdirde, besin değerlerinin büyük kısmını koruyacaktır.
- Çok tahıllı tost ekmeği yiyebilirsin. Peynir - domates, avokado - köy peyniri veya jambon gibi proteinli kombinasyonları deneyebilirsin.
- Herhangi bir şekilde pişirilmiş yumurta yiyebilirsin. Salmonella bulaşmasını önlemek için yumurtanın iyice piştiğinden emin olmalısın.
- İyi saklandığı ve daha önce yeniden ısıtılmadıysa kalan yiyecekler tekrar yiyebilirsin.
- En az iki parça meyvenin eklendiği taze sıkılmış meyve suyu içebilirsin. Evet, şimdi güne hazırsın!
Kimberly-Clark, burada yer alan bilgilerin eksiksizliği veya doğruluğu konusunda herhangi bir garanti veya beyanda bulunmamaktadır. Bu bilgiler yalnızca rehber amaçlıdır ve profesyonel tıbbi veya sağlık profesyoneli tavsiyesinin yerine geçecek şekilde kullanılmamalıdır.